Българка тръгна да се омъжва за турчин, но превърна живота му в ад! Ето защо

Турски гражданин е подал в Районното управление в Шумен вчера сигнал, че е измамен по телефона от жена, която му обещала да сключи брак с него и той й „помогнал“ за 12 години със сумата от 20 000 евро. Това съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР.

По данни на 59-годишния мъж комуникацията им започнала през 2010 година, когато на неговия номер се обадила непозната, представила се за жена, която живеела в България и потърсила помощ.

По различни поводи и причини във времето той й пращал пари. Контактували само по телефона. През 2018 година жената му обещала, че ще се сключи брак с него, но не разполага с пари, за да тръгне към Турция. Мъжът за пореден път й пратил парична сума, но пътуването не се осъществило.

Оттогава тя няколко пъти му казвала по телефона, че намеренията й са сериозни. В началото на годината мъжът решил да дойде да я види в България. Когато влязъл в страната, тя му се обадила и му казала, че е болна от коронавирус и не може да пътува. Мъжът се усъмнил и подал сигнал за измама в РУ – Шумен.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ