Смучете скилидка чесън в продължение на 30 минути и ще се учудите от резултатите. Чесънът помага за много неща

Чесънът се използва като лекарство за предотвратяване или лечение на широк спектър от заболявания и състояния. Свежи скилидки или чесън на прах, се използват в медицината.

Чесънът се използва при много заболявания, свързани със сърцето и кръвоносната система, като високо кръвно налягане , висок холестерол , коронарна болест на сърцето , инфаркт и атеросклероза . Някои от тези приложения са подкрепени от науката.

Чесънът действително може да бъдат ефективен за забавяне на развитието на атеросклероза и изглежда е в състояние да намалява на кръвното налягане. Някои хора използват чесън за предотвратяване на рак на дебелото черво, ректален рак, рак на стомаха, рак на гърдата, рак на простатата и рак на белия дроб. Той се използва и за лечение на рак на пикочния мехур.

Чесънът произвежда химикал, наречен алицин . Това е съставката, която прави чесъна толкова здравословен. Тя е виновна и за миризмата му.

Някои хора използват сурово нарязан или пресован чесън в много ястия, за да се възползват от предимствата му. Но, чували ли сте някога, че някои хора използват чесъна като „бонбон“. Да, това е вярно. Китайците слагат чесън в устата си, и го смучат в продължение на 30 минути. Те практикуват този древен метод рано сутринта.

Резултатите са невероятни. Така здравословните вещества от чесъна влизат във вашия организъм чрез слюнката и чистят кръвоносните съдове. След 30 минути трябва да изплюете чесъна. Измийте си зъбите, и ако все още имате „лош“ дъх, след това дъвчете 1 зрънце кафе или магданоз.

Това лекарство чесън „бонбон“ има много ползи за тялото, като например: почиства тялото, насърчава здравето на бъбреците, почиства кожата, работи като помощник на имунната система, работи чудесно срещу бронхит, контролира апетита и т.н. Той също така работи чудесно срещу хронична кашлица и отстраняване на камъни в бъбреците. Така че, ако се появят някои от проблемите, споменати по-горе, тогава това е правилният домашен лек за вас.