Хамид Хамид за гласовете от ДПС към ИТН: Борисов не е пил достатъчно течности!

Редица партии искат съдебна реформа и ние ще участваме активно в дебатите за такава реформа. Само ще припомня, че ние също подкрепихме последната съдебна реформа, която бе инициирана от Христо Иванов. Главният прокурор е избран точно чрез реформата на Христо Иванов.

Не искам да взимам отношение по темата за отстраняването на главния прокурор, защото това е намеса в работата на независимата съдебната власт. Решението ще се вземе от ВСС, което е независим орган и политиците не трябва да се бъркаме в тези работи. 

Това заяви в предаването „Лице в лице“ по БТВ депутатът от ДПС Хамид Хамид, който коментира горещите политически събития и днешното първо заседание на новия парламент. 

„Бойко Борисов наистинали е казал такова нещо? Явно е получил инсолация, на село му казват слънчасване. Видях, че г-н Борисов ходи без шапка и явно не е пил достатъчно течности. Ние преливахме гласове не само на „Има такъв народ“, но и на ГЕРБ. Сега сериозно.

Аз не знам някога да са водени разговори между ДПС и ИТН. Те си имат депутатите, ние си имаме парламентарна група – разговори може да водим в парламента“, коментира Хамид последните твърдения на Бойко Борисов, че ДПС са прелели гласове на ИТН.

„За да подкрепим едно правителство на ИТН, първо трябва да видим поставени на масата ясни приоритети и цели. Ако те съвпадат с целите и приоритетите на ДПС, тогава може да започнем разговори. Едва тогава идват въпросите за лицата в кабинета. Естествено, че те трябва да се професионалисти и разпознаваеми, но най-важното е да има ясни приоритети и цели.

За нас най-важно е да се осъществи рестарт на държавността. Вторият ни приоритет е зелената сделка. Цел на целите ни е ускореното икономическо развитие на държавата, за да може да се вдигнат доходите на хората. Според мен този парламент ще излъчи правителство. Имам усещането, че този път ще се справим“, убеден бе депутатът от ДПС. 

Към момента искането на оставка на Румен Радев не е актуално. Нека видим всички кандидат-президенти и тогава ще преценим кой ще подкрепим. Не е изключено ДПС да издигне и свой кандидат за президент. На последните президентски избори имахме такъв и се представихме доста успешно“, завърши Хамид.