Домашно приготвено Фраголино и защо всяка година си го правя още с първите ягоди

Приготвяне:

30 мин

Готвене:
60 мин

Общо: 90 мин

Хранителна стойност:
500 kcal

Ето първите плодове дойдоха! Страхотно време е да се насладите на прясна ягода, която приключва толкова бързо – само месец-два – и след това да се отдадете на други сезонни плодове. За щастие можете да затворите няколко буркана сладко, за да имате за през цялата година. И освен това има още една чудесна опция – ликьор да и направите

Днес най-популярната напитка е известна у нас като „Фраголино“. Готино нещо с вкус на ягода, ако не сте чували досега. Тук обаче понякога възникват проблеми с качеството, ако искате да си закупите тази напитка от магаазина: хитри хора започнаха да слагат само оцветители! Изданието ни знае как да разреши този чувствителен проблем. Домашният ликьор по нашата рецепта ще постави всичко на мястото си.

Основната задача е да си набавите добър алкохол за основа. След това трябва да се разреди едно към едно с висококачествена пречистена вода, за да се получи якост от около 50 градуса. Защо да рискувате и да правите така или иначе – всичко трябва да е на най-високо ниво! Така че нека проверим съставките.

ВИЕ СЕ НУЖДАЕТЕ

500 г ягоди
2 чаши тръстикова захар
50 мл лимонов сок
250 мл разреден алкохол
250 мл вода

Приготвяне на ягодов ликьор у дома

Нека подготвим ягодите. Измийте добре плодовете, отстранете всички дръжки и листа, след което изсушете старателно върху хартиени кърпи. Разбийте ягодите до пюре с ръчен пасатор. След това пюрето трябва да се втрие през сито.

Смята се, че тръстиковата захар е по-малко сладка от захарното цвекло. Ако не се страхувате от захарния вкус, можете да използвате обикновена. Изсипете чаша вряла вода в захарта и я сложете на огъня. Разбърквайте непрекъснато, за да се разтвори захарта напълно.

Когато полученият сироп се охлади, добавете към него лимонов сок и смесете с ягодовото пюре, след което смесете с разреден алкохол. Изсипете бъдещия ликьор в подготвен съд, например в буркан.

Пълнежът трябва да се престои в продължение на три до четири дни при стайна температура и под наблюдение, така че никой да не го пипа преди това. Има смисъл периодично да се разклаща утайката. Остава да разлеете готовия ликьор в бутилки и да ги поставите в хладилника. Ако е необходимо, филтрирайте пълнежа, за да изключите наличието на някаква утайка.

Редакционен съвет: как да си приготвите любимия коктейл с Фраголино за нула време? За да направите това, просто трябва да смесите равни порции ликьор и газирана минерална вода. Ако тази консистенция изглежда силна, добавете няколко кубчета лед към напитката. При горещо време това ще бъде повече от подходящо!

Ликьорът  у дома е готов! Трябва да се консумира с необходимото внимание и в разумни количества и само с близки приятели. От нас, под формата на насърчение, материал, върху който си заслужава да опитате освежаващи напитки това лято . Междувременно ви желаем добро настроение! И не забравяйте да споделите рецептата с приятелите си.