Защо не трябва да правите това никога, когато сте в тоалетната

Според британско проучване средният човек прекарва малко повече от 3 часа седмично в тоалетната. Това далеч надхвърля препоръчаните 10-15 минути на ден, което е около 1 час и 45 минути седмично. И ако се чудите как минава това време, тогава мобилните телефони са вашият отговор. Не би трябвало да е изненада, че 75% от хората са признали, че използват телефона си, докато са в тоалетната.

Ние бихме искал да ви предупреди за 6-те тревожни причини, поради които не трябва да прекарвате повече от 15 минути в тоалетната.

1. Нашите телефони са по- зле от детски площадки за микроби.

Телефоните могат да прехвърлят и улавят  микроби много успешно. Те могат да прехвърлят микробите от повърхността си в личните ви зони, когато се избърсвате. Те също могат да вземат микроби от всяка повърхност на банята, докато си миете ръцете или се изплаквате.

2.

Хемороиди и други ректални проблеми

Според  лекарите седенето от 1 до 15 минути в тоалетната е норма. Прекарването на повече време от това оказва ненужен натиск върху ректума . А хемороидите са един от най-сериозните симптоми, последван от  ректален пролапс .

3. Не е нужно да практикувате внимателност в тоалетната.

Телефоните не само ще поддържат мозъка ви в режим на стрес, но и ще ви разсейват от ежедневните ви дейности. Ако трябва да си вземете  почивка през деня, опитайте да медитирате или да направите няколко упражнения . Активирайки тялото си, ще активирате и мозъка си. Освен това, когато ядете храната си, опитайте се да й се насладите и да не бързате 

Ако медитацията не е ваше нещо, можете да се обърнете към книгите . Четенето ще ви фокусира върху думите и ще се заинтересува от телефона ви. Просто ще се откъснете от всичко, което ви притеснява, и ще се вмъкнете в алтернативен свят.

4. Третирате времето за тоалетна като начин за бягство.

А  изследване през 2016 установихме, че много от участниците използват телефоните си, за да потуши негативни чувства и емоции. Също така, същото проучване показа, че учениците използват телефоните си, за да се  борят със скуката си . В резултат на това непрекъснатото използване на телефони като стратегия за справяне може да окаже сериозно въздействие върху нашето психично здраве.

Един положителен резултат от проучването е, че телефоните всъщност помагат на някои хора да се справят със стресови ситуации. Проучване от 2014 г. обаче показа, че отсъствието от телефона им може да бъде много стресиращо за много хилядолетия.

5. Губите времето си.

Според  изследванията всички прекарваме средно по 90 минути на ден на телефоните си, което е около 3,9 години от живота ни. Това означава, че телефоните могат да  ни отвлекат от работата и ежедневните ни дейности. Според това проучване служителите губят около 5 часа седмично за неща, които не са свързани с работата.

Така че, вместо да работят, много хора признаха, че проверяват личните си имейли и проверяват социалните си медии когато всъщност трябва да работят.

6. Ставате зависими от телефона си.

Един от 3-те основни симптома на пристрастяването към телефона е страхът да не напуснете дома си без телефона си. Останалите 2 са страх, че не можете да изпращате или получавате текстови съобщения и невярно усещане, че получавате сигнали. Въпреки че много учени все още няма да използват думата „пристрастяване“ удобно, има индикации, че това наистина се случва.

Повечето зависимости са свързани с предаването на  допамин . Телефоните осигуряват същото усещане за добро усещане, като потребителите са щастливи всеки път, когато взаимодействат с някого. Отрицателните резултати от прекомерната употреба на телефон включват ниско самочувствие , безпокойство и дори депресия.

Чувствали ли сте се погълнати от телефона си? Опитвали ли сте да намалите времето за използване на екрана и ако да, забелязахте ли някакви промени в цялостното ви здравословно състояние?