Краят на света: Коронавирусът ли е предсказаната „Чума“ в Библията?

Преди края на света епидемия или чума ще се разпространи по цялата планета, казват всички християни, които са чели една от библейските глави – Книгата Откровение.

Може ли чумата, предсказана в Библията, наистина да е коронавирусът, който сега бушува по целия свят? Днес около 16,5 милиона души вече са заразени, а над 600 хиляди са починали от усложнения от коронавирус, информират световните издания.

Заболяването предизвика паника и страх от Апокалипсиса, който е описан много подробно в християнската Библия. Теоретиците на конспирацията, както и християнските евангелисти са убедени, че има очевидна връзка между Книгата Откровение и коронавируса.

Заслужава да се отбележи, че именно в тази глава от Библията е описан краят на света, както и Второто пришествие на Спасителя.

В последните глави се разказва за четирима конници, които ще бъдат изпратени на Земята в четири различни посоки, за да унищожат достатъчно големи райони. Единият от ездачите се нарича „Мор” или „Чума”, което говори за страшни заболявания, епидемии и дори пандемии, пред които съвременната медицина ще бъде безсилна.

Мнозина се плашат от случващото се днес. В допълнение към коронавируса, някои страни страдат от ужасни наводнения, други от атаки на скакалци, трети от силни земетресения и т.н.

Но далеч не всички смятат, че коронавирусът има нещо общо с Библията. Скептиците са уверени, че днес човечеството има работа с контролирана епидемия, която се намира под нечий контрол.

Не е възможно да се каже какво точно представлява коронавирусът, предвестник на края на света или нечий внимателно обмислен план. Остава само да изчакаме какво ще се случи в бъдеще и да се надяваме на най-доброто.

Превод и редакция