Кошмарна новина от охранителна полиция за протестите ВИДЕО

„Имаме проблем с доста случаи на служители с ковид 19, затова обстоятелствата налагат да предприемем съответните мерки, беше проведено съвещание на ръководството на СДВР, една от мерките е ограничаване на полицейския ресурс, ангажиран в охраната на тези мероприятия.

Искам да успокоя колегите, че няма тежки случаи, има положителни проби“, това обяви на брифинг комисар Радослав Стойнев, шеф на охранителна полиция.

Той разкри, че са засечени средно по пет – шест случая на ден с положителни проби и такива, които се налага да бъдат карантинирани. Това ще доведе до редуциране на полицаите на протестите. 

„Намаляването на полицейския състав ще доведе и до по-голямо натоварване на тези, които сме на терен“, допълни още Радослав Стойнев.

Радослав Стойнев обяви и няколко случая на арестувани във връзка с протестите:

„Засечено е лице, лепящо стикери по служебни автомобили на БНТ, по случая е образувана преписка. В сутрешните часове на днешния ден към 2 блез пет полицейски служители в района на орлов мост забелязват напрежение сред протестиращите. Установяват, че лице от мъжки пол на 37 години е запалил една от тентите, задържан е, образувано е досъдебно производство.

Призовавам гражданите да спазваме правилата и нормите и да зачитаме правата и свободите на тези, които не са съпричастни към този процес, обръщам се и към жителите и гостите на столицата да не се придвижват в по-късните часове с лични автомобили, защото е възможно да попаднат в задръствания, а ако попаднат в такава ситуация, да проявят търпение.“

„За вчерашния ден има две регламентирани и две нерегламентирани мероприятия. При регламентираните няма нарушения на обществения ред. Двете нерегламентирани вчера се проведоха пред сградата на БНТ и на площад „Независимост“, коментираха от СДВР.

„Вчера отново се събраха група от хора на площада пред президентството, след което отиде на шествие към „Орлов мост“. Една част от групата се отдели на шествие бул. „Христо и Евлоги Георгиеви към НДК“, уточниха от полицията.

Според органите на реда отново е имало напрежение между протестиращи и шофьори.

„Вчера се наложи на полицейските служители, които се намираха в района на „Орлов мост“, да извадят едно лице заради напрежение между минаващ гражданин и хората на палатки там. Установено е и лице, което е лепило стикери върху служебни автомобили пред сградата на БНТ“, добавиха от Столичната дерекция на вътрешните работи.

„На днешния ден е задържано лице, което е запалило тента на „Орлов мост““, уточниха от полицията и призоваха протестиращите да уважават правата и на другите граждани.