Борисов инспектира газовата връзка с Гърция и разкри кои подмолни сили му искат оставката ВИДЕО

Премиерът Бойко Борисов, заедно с енергийния министър Теменужка Петкова, инспектира газовата връзка с Гърция. 

„Това ще е много важен инфраструктурен проект за България и целия регион. Тук е важно да се знае, че строежът идва от Гърция насам“, заяви премиерът.

Петкова от своя стана заяви: „Съобразяваме се изцяло с всички изисквания, по-надолу има трасе с напояване. Там се отложили за известно време поставянето на тръбите, за да не се възпрепятстват земеделците. Стараем се по най-бързия начин да се навакса изоставането около кризата с COVID-19“. 

„На трасето е осигурен ежедневен преглед. В село Манастир се извършват заварки на тръбите“, уточни енергийният министър.

Борисов от своя страна уточни: „Всичко се пази. Догодина няма да знаят, че е имало такива интервенции. Гледай каква хубава почва, всичко е разсадено. Хората имат възможност да видят Север-юг“.

По думите му преди сме били зависими дали няма да ни спрат кранчето от Москва. „Сега от Украйна до Гърция. 100 % диверсификация. Тук ще дойде азерският газ, втечненият газ. Изток – Запад. Освен че намалихме цената на газта с 50 %….България изгражда своята газопреносна магистрала, която буквално е перпендикулярна“, каза Борисов.

„Всички които са против диверсификацията, искат оставка на правителството. Ако не е ние да го бутаме това с всичка сила, както не го е имало, така няма и да го има“, каза още премиерът. 

Теменужка Петкова уточни, че стойността на проекта е 240 млн.евро, като една част от бюджета, а друга по европрограми и грантове.