Томислав Дончев: Има конкретни подозрения кой стои зад компроматите срещу Борисов

Части от записите ми звучат автентични, част от тях – не. Това заяви в телевизионно интервю вицепремиерът Томислав Дончев. 

„Безспорно е ползван гласът на премиера, но откъде са взети реплики, записи – експертите ще кажат“, посочи Дончев и добави, че „никак не е редно един човек – премиер на република, системно да бъде записван”.

Вицепремиерът посочи, че Борисов има конкретни подозрения, кой стой зад атаките и апелира към човека, който пуска компроматите за министър-председателят Бойко Борисов, ако са автентични, да се покаже.

Дончев коментира, че всичко е възможно, дори и да е съпартиец, както и някой от охраната на Борисов по отношение на скандалните снимки от спалнята на премиера.
„Но експерпертите трябва да се произнесат имало ли е интервенции по отношение на записите, безспорно е ползван гласа на премиера. Откъде са взети реплики, изказвания…“, добави още той.

Резиденцията е работно помещение, обясни Дончев и там са влизали, както съпартийци, така и хора правителството.

„Тези, които имат повече опит в политиката, знаят, че атаката по време на избори или непосредствено преди изборите не е толкова ефективна, защото тогава хората очакват подобни скандали“, заяви още вицепремиерът. Дончев обясни, че подобни атаки са най-ефективни поне 6 месеца преди изборите.

„Случват се големи неща, които биха променили България. Дай Боже, след няколко месеца, когато са извършени проверки, да разберем кой изпитва политическа ревност. 

Дончев коментира и политическия проект на Цветан Цветанов.

„Всеки има право да участва в политическия живот, включително създавайки собствена партия. От 1 година не сме общували. Напълно възможно е да открадне гласоподаватели на ГЕРБ, но нека да видим. ГЕРБ е силна и здрава партия и върши работа“, заяви той. 

„Не ме карайте да отвръщам на Цветанов със същото. Първо, относно укора, че премиерът е загубил връзка с действителността – това е несериозно. Има нещо по-притесняващо – Цветанов каза, че аз и министърът на енергетиката сме зависими от чужда държава. Имали сме срещи в чужбина по енергийни проекти. Последният беше в Кремъл с Путин. Ако имат някакви доказателства, че сме зависими, нека ги покажат“, каза вицепремиерът.