Радев с нов залп срещу Борисов и прокуратурата

„Отново твърдя, че за тези записи трябва да има независима експертиза за тяхната автентичност, защото тя не може да бъде осигурена от българската прокуратура, която е заинтересована страна“. Това обяви президентът Румен Радев по повод поредната порция от записи, изпратени до някои медии, с глас, наподобяващ този на премиера Бойко Борисов.

„Знаете, че в един от записите името на главния прокурор лично се споменава като възторжен фен на премиера“, уточни държавният глава.

По повод замесването и на неговото име в последните записи президентът призова да се прегледат репортажите от периода, за който става въпрос. По думите му това ще даде отговор на въпроса автентични ли са.

Радев, който е на посещение в Козлодуй, коментира и проекта АЕЦ „Белене“.

„Ядрената енергетика е стратегически отрасъл за България… Трябва да бъдат взимани решения навреме, защото те са важни. Засега ядрената енергетика е най-евтината и безопасна базова енергийна мощност.

Тя е почти 1/3 от енергийния микс в България. Важно е да намери най-накрая отговор на въпроса ще имаме ли втора атомна централа. Всеки ден закъснение е пагубен за проекта“, коментира държавният глава.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ