ФСБ предотвратило терористична атака на метри от Путин по време на Парада в Москва

Парадът по случай Деня на победата в Русия не се размина без инциденти. Млад войник е опитал да разбие стъклата на автомобил на службите за сигурност с картечницата си. Екшънът се е разиграл на малко повече от 100 метра от президента Владимир Путин.

Руските власти твърдят, че са потушили терористичен акт.

22-годишният Никита Ерошенко нападнал автомобила минути след като разбрал, че няма да марширува пред президента на Русия. Оттърсвайки се от първичния шок, охраната веднага скача върху мъжа.

„Служители на Федерална служба за сигурност предотвратиха сериозен инцидент и още повече – терористична атака“, коментира запознат източник. 

Автоматът на Ерошенко не е произвел изстрел, като най-вероятно той не е бил зареден.

Според някои информации, 22-годишният войник е подготвял атака на Червения площад, но ФСБ я е предотвратил. Той искал да протестира срещу влошаващото се положение на Русия на международната сцена.

„Те подходиха нечестно спрямо мен“, заявява Ерошенко.

По предварителни данни, младият мъж е претърпял нервен срив. След инцидента е настанен в психиатрия. Ако се окаже, че няма здравословни проблеми, срещу него ще започне разследване за хулиганство. Не е изключено преките му командири също да бъдат наказани.